Mutfağa İlk Adım Çikolata
Konusunda uzman, profesyonel eğitmenler tarafından hazırlanan, çikolataya dair en temel teknikleri öğreneceğiniz, doğru bilinen yanlışları düzeltebileceğiniz 4 haftalık bu program, çikolataya ilgi duyan, yoğun iş temposuna haftanın bir günü çikolata ile ara vermek isteyen, farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelmiş tüm katılımcılar veya teknik ve uygulama becerilerini geliştirmek isteyen sektör profesyonelleri için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; çikolata çeşitleri ve tarihi, el ve son teknoloji makineler ile temperleme teknikleri, kalıp, mulaj, ganaj yapım teknikleri, kaplama çikolatalar ve farklı boyama teknikleri yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir, sektör profesyonellerinin de katılabileceği bir programdır.
4 Hafta boyunca her Cuma
05 Aralık 2025
10:00 - 13:00
Eğitim Programı
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
1. Hafta
Çikolata nedir? Elde Temperleme Teknikleri
Bark / Tablet Çikolata Yapımı
- • Fındıklı ve Üzümlü Bitter Kırma Çikolata
- • Cranberry, Kuru Kayısı ve Bademli Sütlü Tablet Çikolata
-
• Antep Fıstıklı ve Cherrioslu Beyaz Çikolata Rocher
2.Hafta
Trüf Çikolata Nedir?
-
• Cranberryli ve Antep Fıstıklı Sütlü Çikolata Mendiant
- • Baharatlı Bitter Trüf Çikolata
- • Antep Fıstıklı Beyaz Trüf Çikolata
3.Hafta
Bonbon & Moulage Çikolata Yapımı
- • Tuzlu Karamel Ganaj
- • Tuzlu Karamel İç Dolgulu Sütlü Bonbon Çikolata
- • Türk Kahvesi Ganaj Dolgulu Bitter Bonbon Çikolata
4.Hafta
Kalıp Boyama Teknikleri & Endüstriyel Çikolata Temperleme Makinelerinin Anlatımı
- • Frambuaz Ganaj
- • Vanilyalı Ganaj
- • Frambuaz ve Vanilya Ganaj Dolgulu Sütlü Bonbon Çikolata
USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika
• USLA “Mutfağa İlk Adım Çikolata” sertifikası
USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!
• 1 adet USLA Aşçı Önlüğü
• “Mutfağa İlk Adım Çikolata” Ders Kitabı
Eğitim kuralları
- • Tüm eğitimler için minimum yaş sınırı 18’dir.
- • Eğitim başlamadan önce katılımcı isim kontrolü yapılmaktadır.
- • Her katılımcıya eğitim başlangıcında “USLA Mutfağa İlk Adım Eğitimi Ders Kitabı” ve eğitim sonunda isme özel hazırlanmış “USLA Mutfağa İlk Adım Katılım Sertifikası” verilmektedir.
- • Mutfak eğitimlerinde hazırladığınız yemeklerin fazlasını arzu ederseniz, saklama kaplarınızı yanınızda getirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
- • Derslerin telafisi yoktur; yerinize başkası katılamaz.
- • Uygulamalı eğitimlerde açık ateşte çalışma yapılması nedeniyle saçlar kesinlikle toplu olmalı; öğrenci şal kullanıyorsa, kıyafetinin içine sıkıştırmalı ya da uzun şal, eşarp vb. tercih edilmemelidir.
- • Metallerin iletken olması ve mutfaktaki ekipmanlara takılabilme riski nedeniyle eğitim alanında takı, sallantılı bileklik, yüzük vb. risk teşkil edecek aksesuarlar çıkarılmalı veya hiç bulundurulmamalıdır.
- • Eğitimde altı kayabilecek kösele taban veya topuklu ayakkabı kullanılmamalı; tercihen kaydırmaz tabanlı ayakkabı kullanılmalıdır.
- • Eğitim esnasında sıcaklığın olması ve yanma tehlikesi riski bulunması nedeniyle katılımcılar şort veya etek giymemeli; uzun ve rahat pantolon tercih edilmelidir. Aynı risklere mahal vermemek ve mutfaktaki ekipmanlara takılmamak için bol pantolonlar da tercih edilmemelidir.
- • Açılmış eğitimler için sınıflarda değişiklik yapma hakkını USLA kendisinde saklı tutmaktadır.
- • USLA, gerekli gördüğü durumda etkinliklerden 24 saat öncesine kadar içerik ve tarih değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
- • USLA, gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu etkinlik ücretini iade ederek organizasyonu 24 saat öncesine kadar iptal etme hakkını saklı tutar.
- • Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 48. Maddesi uyarınca, mesafeli sözleşmelerde kapsam dışı sözleşmeler, tüketici ile satıcı ve sağlayıcının hak ve yükümlülükleri, cayma hakkı, bilgilendirme yükümlülüğü, teslimat ile diğer uygulama usul ve esasları yönetmelikle belirlenmektedir. Bu madde kapsamında 27.11.2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin “cayma hakkının istisnaları” başlıklı 15 inci maddesinin g bendinde açıkça belirtildiği şekilde, “Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz: Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.” Hükmüne istinaden alınmış olan ‘’USLA Mutfağa İlk Adım Aşçılık’’, "USLA Mutfağa İlk Adım Çikolata", "USLA Mutfağa İlk Adım Sushi Sashimi" ve "USLA Mutfağa İlk Adım Pastacılık" eğitimlerinde iade ya da değişiklik kesinlikle yapılamamaktadır.
İlginizi Çekebilir
37.500,00₺
NİSAN 2025
168.000,00₺
EYLÜL 2025
385.000,00₺
ŞUBAT 2026
09 Şubat 2026 Hafta içi
14 Şubat 2026 Hafta sonu
08:30 – 14:00 Hafta içi
08:30 – 18:00 Hafta sonu
385.000,00₺
ŞUBAT 2026
09 Şubat 2026 Hafta içi
14 Şubat 2026 Hafta sonu
08:30 – 14:00 Hafta içi
08:30 – 18:00 Hafta sonu
445.000,00₺
ŞUBAT 2026
09 Şubat 2026 Hafta içi
14 Şubat 2026 Hafta sonu
08:30 – 14:00 Hafta içi
08:30 – 18:00 Hafta sonu


