Mutfağa İlk Adım Sushi

Şef Horikoshi ile Mutfağa İlk Adım Sushi

Şef Horikoshi ile Mutfağa İlk Adım Sushi

Japon Mutfağı iyi niyet elçisi ve şef Shunichi Horikoshi, ülkemizin ilk Silver Sertifika’lı şefleri Sinan Damgacıoğlu ve Didem Yalçınkaya tarafından hazırlanan ve sushi’ye dair en temel teknikleri öğreneceğiniz 3 haftalık bu program, teknik ve uygulama becerilerini geliştirmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur.Program kapsamında öğrenilecek konular arasında; sumeshi (sushi pirinci) hazırlama ve pişirme teknikleri, sanmai oroshi (temel balık kesim) tekniği, Nigiri, Maki, Temaki, Temari, Oshi Sushi ve dünyadaki farklı sushi uygulama teknikleri, tempura yapımı yer almaktadır.Eğitim programı için herhangi bir sektör deneyimi gerekli değildir, sektör profesyonellerinin de katılabileceği bir programdır.


Eğitim Ücreti
35.500,00₺
Lokasyon
Kanyon
Eğitim Süresi

3 Hafta boyunca her Çarşamba

Eğitim Dönemi

07 Mayıs 2025 Çarşamba

Eğitim Saati

19:00-22:00

Eğitim Programı

 

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.

1. Hafta

  • • Temel Pirinç Pişirme Teknikleri
  • • Sushi Pirinci ve Çeşitleri
  • • Sumeshi (Sushi Pirinci) Hazırlama
  • • Tamago Yaki
  • • Sashimi Moriawase (Demo)
  • • Chirazisushi Yapımı

2. Hafta

  • • Nigiri – Gunkan Yapımı
  • • Futo Maki
  • • Hosso Maki
  • • Tekka Maki
  • • Temaki Sushi
  • • Temari Roll
  • • Bou Sushi

3. Hafta

  • • Oshi Sushi 2 Farklı Teknik ile (Demo)
  • • Uramaki
  • • California Roll
  • • Boston Roll
  • • Tamago Yaki
  • • Crunchy Sushi
  • • Tempura Hamuru ve Yapım Teknikleri

 

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifika

 

• USLA “Mutfağa İlk Adım Sushi” sertifikası

 

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

 

• USLA Aşçı Önlüğü

• “USLA Mutfağa İlk Adım Sushi Eğitimi” Ders Kitabı

 

Eğitim kuralları

 

  • • Tüm eğitimler için minimum yaş sınırı 18’dir.
  • • Eğitim başlamadan önce katılımcı isim kontrolü yapılmaktadır.
  • • Her katılımcıya eğitim başlangıcında “USLA Mutfağa İlk Adım Eğitimi Ders Kitabı” ve eğitim sonunda isme özel hazırlanmış “USLA Mutfağa İlk Adım Katılım Sertifikası” verilmektedir.
  • • Mutfak eğitimlerinde hazırladığınız yemeklerin fazlasını arzu ederseniz, saklama kaplarınızı yanınızda getirerek sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
  • • Biletler tek kişiliktir ve her istasyonda tek kişi çalışılır.
  • • Derslerin telafisi yoktur; yerinize başkası katılamaz.
  • • Dersler USLA Kanyon kampüste gerçekleşmektedir.
  • • Uygulamalı eğitimlerde açık ateşte çalışma yapılması nedeniyle saçlar kesinlikle toplu olmalı; öğrenci şal kullanıyorsa, kıyafetinin içine sıkıştırmalı ya da uzun şal, eşarp vb. tercih edilmemelidir.
  • • Metallerin iletken olması ve mutfaktaki ekipmanlara takılabilme riski nedeniyle eğitim alanında takı, sallantılı bileklik, yüzük vb. risk teşkil edecek aksesuarlar çıkarılmalı veya hiç bulundurulmamalıdır.
  • • Eğitimde altı kayabilecek kösele taban veya topuklu ayakkabı kullanılmamalı; tercihen kaydırmaz tabanlı ayakkabı kullanılmalıdır.
  • • Eğitim esnasında sıcaklığın olması ve yanma tehlikesi riski bulunması nedeniyle katılımcılar şort veya etek giymemeli; uzun ve rahat pantolon tercih edilmelidir. Aynı risklere mahal vermemek ve mutfaktaki ekipmanlara takılmamak için bol pantolonlar da tercih edilmemelidir.
  • • Açılmış eğitimler için sınıflarda değişiklik yapma hakkını USLA kendisinde saklı tutmaktadır.
  • • USLA, gerekli gördüğü durumda etkinliklerden 24 saat öncesine kadar içerik ve tarih değişikliği yapma hakkını saklı tutar.
  • • USLA, gerekli gördüğü ya da minimum katılımcı sayısına ulaşılmadığı takdirde, katılımcıların ödemiş olduğu etkinlik ücretini iade ederek organizasyonu 24 saat öncesine kadar iptal etme hakkını saklı tutar.
  • • Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 48. Maddesi uyarınca, mesafeli sözleşmelerde kapsam dışı sözleşmeler, tüketici ile satıcı ve sağlayıcının hak ve yükümlülükleri, cayma hakkı, bilgilendirme yükümlülüğü, teslimat ile diğer uygulama usul ve esasları yönetmelikle belirlenmektedir. Bu madde kapsamında 27.11.2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin “cayma hakkının istisnaları” başlıklı 15 inci maddesinin g bendinde açıkça belirtildiği şekilde, “Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz: Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.” Hükmüne istinaden alınmış olan ‘’USLA Mutfağa İlk Adım Aşçılık’’, "USLA Mutfağa İlk Adım Çikolata", "USLA Mutfağa İlk Adım Sushi" ve "USLA Mutfağa İlk Adım Pastacılık" eğitimlerinde iade ya da değişiklik kesinlikle yapılamamaktadır.
İlginizi Çekebilir
×
Merhaba, bilgi almak istiyorum.