Kısa Dönem Aşçılık

Kısa Dönem Aşçılık

Kısa Dönem Aşçılık

Profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik eğitimin verildiği bu kapsamlı mutfak eğitimi, aşçılık üzerine kariyer yapmak isteyen öğrenciler, kendi işini yapmak isteyen girişimciler, yemek yapmayı seven ve mutfakta bir şeyler yapmanın doğru yolunu öğrenmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur. Önceden mutfak deneyimi gerekli değildir.


Eğitim Ücreti
215.000,00₺
Lokasyon
Kanyon
Eğitim Süresi

2 ay stajsız / 6 ay stajlı

Hafta içi Pazartesi’den Perşembe’ye

Eğitim Dönemi

Yeni eğitim dönemi açıklanacaktır.

Eğitim Saati

14:00 – 18:00

Eğitim Programı

 

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.

TEORİK DERSLER

• Mutfak Tarihi

• Ekipman Bilgisi

• Menü Planlama

• Maliyet Hesaplama & Satın Alma

• Gıda Güvenliği ve Hijyeni

• İş Sağlığı ve Güvenliği

• Beslenme

PRATİK DERSLER

•Bıçak Kullanım ve Kesim Teknikleri

• Stock'lar

• Temel & Türev Soslar

• Emülsiyon Soslar

• Bağlayıcılar ve Fonksiyonları

• Çorbalar

• Yumurtalar

• Salatalar & Salata Sosları

• Sandviçler

• Garde Manger (Soğuk Mutfak Uygulamaları)

 -⁠ ⁠Hors d'oeuvre

• Zeytinyağlılar

• Mezeler

• Sebzeler ve Meyveler

• Bakliyatlar

• Tahıllar

• Pirinçler

• Taze Makarnalar

• Isı Transferleri

• Kuru Pişirme Teknikleri

 - Baking

 - Roasting

 - Grilling

 - Sauteing

 - Stir-Fry

 - Deep Fry

 - Shallow Fry

• Islak Pişirme Teknikleri

 - ⁠Boiling

 -⁠ ⁠Simmering

 -⁠ ⁠Blanching

 -⁠ ⁠Poaching (deep / shallow)

 -⁠ ⁠Steaming

• Kombine Pişirme Teknikleri

 - ⁠Stewing

 -⁠ ⁠Braising

• Kümes Hayvanları

• Kırmızı Etler Küçük ve Büyük Baş

• Balık ve Deniz Ürünleri

 

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

• AHA Diploması "Certificate in Professional Culinary Arts” stajlı program için geçerlidir.

• USLA “Kısa Dönem Temel Seviye Aşçılık Programı” Sertifikası

• Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Aşçılık” Kurs Bitirme Belgesi

• "Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar İçin Hijyen Eğitimi" Kurs Bitirme Belgesi

• Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası

 

USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!

 

USLA öğrencilerin sahip olduğu Öğrenci Seti

• USLA Aşçı Ceketi - 2 adet

• USLA Aşçı Pantalonu - 1 adet

• USLA Aşçı Kepi - 1 adet

• USLA Aşçı Önlüğü - 2 adet

• Profesyonel Mutfak Terliği - 1 adet

• Bıçak Seti

• USLA Öğrenci Çantası

• “Profesyonel Aşçılık Yolunda” Ders Kitabı

Eğitim kuralları

  • • Tüm eğitimler için minimum yaş sınırı 18’dir.
  • • Öğrencilerimiz sınıf dersleri dışında tüm mutfak derslerine ütülü USLA tarafından teslim edilmiş öğrenci üniformalarının giyilmesi zorunludur.
  • • Ders esnasında kullanım için USLA tarafından teslim edilmiş ekipmanların derslere getirilmesi zorunludur.
  • • Hem kadın hem erkek öğrenciler için küpe – piercing, saat, bileklik, yüzük takmak yasaktır. Öğrencilerimiz tırnakları kesilmiş, ojesiz, makyajsız olarak derslere girmekle yükümlüdür. Uzun saçlı öğrencilerimiz saçlarını toplamalıdır. Erkek öğrencilerimiz için bıyık ve sakal eğitim dönemi boyunca yasaktır. Günlük sakal tıraşlarını olmuş halde halde derse katılmalıdırlar.
  • • USLA, eğitim süresince olası ders değişiklikleri yapma ve ekstra ders günleri koyma hakkına sahiptir. Yapılacak ders tarih değişiklikleri, gezi bilgilendirmeleri Öğrenci İşleri tarafından bildirilmektedir.
  • • Kurallara uymayan öğrenciyi eğitmen şefin/eğitmenin derse almama hakkı vardır.
  • • Öğrenciler ders saatinden 1 [bir] saat önce okulda olup başlayacak dersin ön hazırlıklarını yapmalıdır.
  • • Belirlenen haftalık görevlerin doğrultusunda okula zamanında gelmekle, görevlerini yerine getirdikten sonra ders saatinden önce çalışma istasyonunu hazırlamış bir şekilde hazır beklemekle yükümlüdür.
  • • Derse geç gelen öğrencilerimiz ilk ders arasına kadar derse alınmayacaktır, yarım gün devamsızlık sayılacaktır.
  • • Uygulamalı ders akışı, dersin şefinin mutfakta teorik ve pratik anlatımı sonrasında tezgahlarına geçerek kendi reçetelerini gösterildiği şekilde yapmasıyla devam eder.
  • • Ders bitiminde temizlik ve gastronomların yıkanması öğrenciye ait olup, sınıf temiz olarak bırakılmalıdır.
  • • Stajlı programa kayıtlı ilk dönem eğitimini tamamlayan öğrenciler için staj yeri, USLA tarafından öğrencilerin fikirleri alınarak belirlenmektedir. Belirlenen yerde staj yapılması zorunludur ve staj yer değişikliği yapılmamaktadır. Öğrencinin eğitim süresi boyunca elde edeceği not ortalaması staj lokasyonu konusunda belirleyici etkenlerden biridir.
  • • Program içerisinde sektör gezileri yapılıyor olacaktır. Sektör gezilerinde kişisel yeme/içme öğrencinin kendisine aittir.
İlginizi Çekebilir
×
Merhaba, bilgi almak istiyorum.