Dünya Mutfakları
“Dünya Mutfakları Programı” hafta hafta farklı ülke mutfaklarının işlendiği, özel beslenme, vegan ve vejetaryen mutfak gibi spesifik konuların müfredatında bulunduğu, Saray ve Türk mutfağı hakkında yoğun bir eğitimi içeren ileri seviye bir programdır. Kariyerinde ileri seviye yetkinliklere sahip olmak isteyenler sektör profesyonelleri için uygun bir eğitim programıdır.
Yeni dönem ücreti daha sonra açıklanacaktır.
Kanyon

4 ay boyunca Pazartesi’den Perşembe’ye

Yeni eğitim dönemi açıklanacaktır.

09:00-13:00
Eğitim Programı
Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
• AVRUPA - İtalyan Mutfağı
• AVRUPA - İspanyol Mutfağı
• AVRUPA - Fransız Mutfağı
• AVRUPA – Birleşik Krallık & Balkan Mutfağı
• AVRUPA – Birleşik Krallık & Balkan Mutfağı (telafi dersi)
• AVRUPA – Orta ve Doğu Avrupa, Baltık Mutfağı
• AVRUPA – Nordik Mutfak
• AMERİKA – ABD Mutfağı
• AMERİKA – Kanada Mutfağı
• AMERİKA – Meksika Mutfağı
• AMERİKA – Şili Mutfağı
• MERİKA – Peru, Arjantin Mutfağı
• AMERİKA – Karayipler Mutfağı
• AFRİKA– Güney Afrika Mutfağı
• AFRİKA – Mısır , Fas Mutfağı
• AFRİKA – Orta Afrika Mutfağı
• ASYA – Endonezya Mutfağı
• ASYA – Hint Mutfağı
• ASYA – Vietnam Mutfağı
• ASYA – Çin Mutfağı
• ASYA – Tayland Mutfağı
• ASYA – Japonya Mutfağı
• ASYA – Kore Mutfağı
• ASYA - Lübnan Mutfağı
• ÖZEL BESLENME – Vegan & Vejetaryen
• ÖZEL BESLENME – Glutensiz & Laktozsuz
• ÖZEL BESLENME – Rafine Şekersiz
USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar
• USLA “Dünya Mutfakları Programı” sertifikası
• Milli Eğitim Bakanlığı “Dünya Mutfakları” Kurs Bitirme Belgesi
USLA'da her öğrenci mutfağa hazır!
USLA öğrencilerin sahip olduğu Öğrenci Seti
• USLA Aşçı Ceketi - 2 adet
• USLA Aşçı Pantalonu - 1 adet
• USLA Aşçı Kepi - 1 adet
• USLA Aşçı Önlüğü - 2 adet
• Profesyonel Mutfak Terliği - 1 adet
• Bıçak Seti
• USLA Öğrenci Çantası,
• “Dünya Mutfakları” Ders Kitabı
Eğitim kuralları
- • Tüm eğitimler için minimum yaş sınırı 18’dir.
- • Öğrencilerimiz sınıf dersleri dışında tüm mutfak derslerine ütülü USLA tarafından teslim edilmiş öğrenci üniformalarının giyilmesi zorunludur.
- • Ders esnasında kullanım için USLA tarafından teslim edilmiş ekipmanların derslere getirilmesi zorunludur.
- • Hem kadın hem erkek öğrenciler için küpe – piercing, saat, bileklik, yüzük takmak yasaktır. Öğrencilerimiz tırnakları kesilmiş, ojesiz, makyajsız olarak derslere girmekle yükümlüdür. Uzun saçlı öğrencilerimiz saçlarını toplamalıdır. Erkek öğrencilerimiz için bıyık ve sakal eğitim dönemi boyunca yasaktır. Günlük sakal tıraşlarını olmuş halde halde derse katılmalıdırlar.
- • USLA, eğitim süresince olası ders değişiklikleri yapma ve ekstra ders günleri koyma hakkına sahiptir. Yapılacak ders tarih değişiklikleri, gezi bilgilendirmeleri Öğrenci İşleri tarafından bildirilmektedir.
- • Kurallara uymayan öğrenciyi eğitmen şefin/eğitmenin derse almama hakkı vardır.
- • Öğrenciler ders saatinden 1 [bir] saat önce okulda olup başlayacak dersin ön hazırlıklarını yapmalıdır.
- • Belirlenen haftalık görevlerin doğrultusunda okula zamanında gelmekle, görevlerini yerine getirdikten sonra ders saatinden önce çalışma istasyonunu hazırlamış bir şekilde hazır beklemekle yükümlüdür.
- • Derse geç gelen öğrencilerimiz ilk ders arasına kadar derse alınmayacaktır, yarım gün devamsızlık sayılacaktır.
- • Uygulamalı ders akışı, dersin şefinin mutfakta teorik ve pratik anlatımı sonrasında tezgahlarına geçerek kendi reçetelerini gösterildiği şekilde yapmasıyla devam eder.
- • Ders bitiminde temizlik ve gastronomların yıkanması öğrenciye ait olup, sınıf temiz olarak bırakılmalıdır.
- • Stajlı programa kayıtlı ilk dönem eğitimini tamamlayan öğrenciler için staj yeri, USLA tarafından öğrencilerin fikirleri alınarak belirlenmektedir. Belirlenen yerde staj yapılması zorunludur ve staj yer değişikliği yapılmamaktadır. Öğrencinin eğitim süresi boyunca elde edeceği not ortalaması staj lokasyonu konusunda belirleyici etkenlerden biridir.
- • Program içerisinde sektör gezileri yapılıyor olacaktır. Sektör gezilerinde kişisel yeme/içme öğrencinin kendisine aittir.