MUTFAĞIN SAĞ KOLU; BULAŞIKHANE BÖLÜMÜ

Mutfakta iyi planlanmamış bir Bulaşıkhane bölümü olduğunu hayal edebiliyor musunuz? İçeride oluşabilecek karmaşa ve aksaklıklar eminim gözünüzün önüne gelmiştir.
Bulaşıkhane bölümü sadece mutfak departmanını değil, tüm Yiyecek ve İçecek Servis birimlerini tamamlayan ve servis akışında çok hassas bir role sahip olan bir bölümdür.


Bulaşıkhane bölümü öncelikli olarak malzeme ve ekipmanların temizlenmesini sağlar. Mutfağın yapısını, işleyişini bilir ve hangi istasyonda hangi işlemin yapıldığına göre iş akışını uyarlar. Nasıl mı? Soğukların hazırlandığı istasyonu çıkan yiyeceklerin birçoğunun pişirilmediğini düşünerek temizlerken, sıcak mutfakta kullanılan ızgaralara, ocaklara ayrı bir işlem uygular. Hijyen kurallarının uygulanmasında ve sağlıklı bir ortam yaratmada hassasiyet gösterir. Bu konuda bilgili bir yaklaşım sergiler. Çapraz bulaşmanın kişisel hijyenle olan bağını unutmaz ve bilinçli hareket eder.
Mutfakta ve serviste kullanılan malzemelerin hangi makinalarda nasıl bir işlemden geçtiğini gözlemler ve ona göre gerekli olan noktalarda malzeme seçiminde farklılaşmalara gidilmesini sağlar.
Eksilen ve kırılan malzemelerin takibini yapar, gerekli raporları paylaşır ve bu oranları azaltma yöntemlerini arar.
Depolama ise Bulaşıkhane Departmanının en önemli görevlerinden birisidir. Malzemelerin her daim kullanılmaya hazır olmasını sağlamalıdır. Günlük ve sıklıkla kullanılan malzemeleri belirler ve depo sistemini oluşturur.
Bulaşıkhane bölümü çalışanları dolayısıyla bilgili, profesyonel, hassas ve teknik bakış açısına sahiptir ve Bulaşıkhane bölümü sağ koldur…

Post comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

© 2016 All rights reserved. Tasarlayan ve Uygulayan NoviArt