Eğitimler

Profesyonel Aşçılık

Profesyonel Aşçılık

Profesyonel mutfak süreçlerindeki tüm temel bilgi ve pratik eğitimin verildiği bu kapsamlı mutfak eğitimi, aşçılık üzerine kariyer yapmak isteyen öğrenciler, kendi işini yapmak isteyen girişimciler, yemek yapmayı seven ve mutfakta bir şeyler yapmanın doğru yolunu öğrenmek isteyen farklı eğitim ve mesleki geçmişlerden gelen tüm katılımcılar için uygundur. Önceden mutfak deneyimi gerekli değildir.

Eğitim Programı

Tüm eğitim programı, konusunda uzman eğitmen şeflerimiz tarafından, mutfak kariyerine tam donanımlı bir şekilde hazır olmanı sağlamak üzere tasarlandı.
  • Mutfak Sanatlarına Giriş
  • Satın Alma
  • Maliyet Hesaplama
  • Menü Planlama
  • Beslenme
  • Ekipman Bilgisi
  • Gıda Hijyeni ve Güvenliği
  • İş Sağlığı ve Güvenliği
  • Bıçak Kesim Teknikleri
  • Stocklar
  • Temel & Türev Soslar ve Bağlayıcılar
  • Garde Manger - Kürlenmiş Etler
  • Peynirler
  • Pate & Terrine'ler
  • Yumurtalar
  • Fermantasyon
  • Hors d'oeuvre
  • Mezeler
  • Salatalar
  • Emülsiyon Soslar
  • Sandviçler
  • Çorbalar
  • Pişirme Teknikleri - Sauteing & Stir Frying
  • Grilling
  • Broiling & Plancha
  • Deep & Shallow Frying
  • Boiling
  • Steaming & Poaching
  • Braising
  • Stewing
  • Baking & Roasting
  • Confit &Sous Vide
  • Sebzeler
  • Bakliyatlar & Tahıllar
  • Hamurlar - Makarnalar
  • Börekler
  • Pizza
  • Pide
  • Lahmacun
  • Kümes Hayvanları - Tavuk
  • Ördek
  • Bıldırcın
  • Kırmızı Etler ve Sakatatlar - Dana
  • Kırmızı Etler ve Sakatatlar - Kuzu
  • Balık ve Deniz Ürünleri
  • Pastacılık ve Ekmekçilik

Eğitim Dönemi

2023

Eğitim Süresi

4 ay Stajsız

Eğitim Saati

Hafta içi 09:00-13:00 ve/veya
Hafta içi 14:00-18:00
Hafta sonu 09:00 -18:00

Eğitim Ücreti

-

USLA mezunlarının sahip olduğu sertifikalar

  • Topkapı Üniversitesi – E-devlet’ten sorgulanabilir “Profesyonel Aşçılık” Kurs Bitirme Belgesi
  • USLA “Temel Seviye Aşçılık Programı” Sertifikası
  • Milli Eğitim Bakanlığı “Gıda ve Su Sektöründe Çalışanlar için Hijyen Eğitimi” Kurs Bitirme Belgesi
  • Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Sertifikası
  • Fermante İçecek Temel Bilgileri ve Tadım Teknikleri Sertifikası

USLA’da her öğrenci mutfağa hazır!

Öğrencilerimiz için hazırladığımız ve eğitim ücretine dahil olan mutfak seti ile yemek yapmaya hemen başlayın.

  • - USLA Aşçı Ceketi (2 adet)
  • - USLA Aşçı Pantalonu (1 adet)
  • - USLA Aşçı Kepi (1 adet)
  • - USLA Aşçı Önlüğü (2 adet)
  • - Birkenstock Profesyonel Mutfak Terliği (1 adet)
  • - Zwilling Bıçak Seti
  • - USLA Öğrenci Çantası
  • - “Profesyonel Aşçılık Yolunda” Ders Kitabı
Programlar hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında 0212 211 87 52 veya 0530 919 87 52 no’lu telefondan satış temsilcilerimize ulaşabilirsiniz.